Александър Вучич: Ще помоля Владимир Путин да ни помогне за овладяване на енергийната криза

  • 06 октомври 2021 16:46

  • 3398
  • 1
Александър Вучич: Ще помоля Владимир Путин да ни помогне за овладяване на енергийната криза
© Getty (архив)

"Аз ще помоля руския президент Владимир Путин да ни помогне за овладяване на енергийната криза", каза сръбският държавен глава Александър Вучич, предаде белградското радио Б92.

"Не вярвах, че цената на газа ще скочи от 1059 долара за 1000 кубични метра вчера до 1900 днес. Това не е нормална цена и ние няма да можем да издържим да я плащаме", каза още балканският лидер.

"Утре в Белград ще пристигне руският вицепремиер Юрий Борисов. Ние ще имаме много важен разговор. По време на срещата ни ще помоля госта да предаде на стопанина на Кремъл, че ние искаме да купуваме руско гориво на по-ниски цени", добави Вучич.

Владимир Путин: Русия е надежден доставчик на газ

По думите на президента на западната ни съседка ситуацията с цените на електроенергията е още по-лоша. Ние ще се борим и се надявам, че ще можем да се справим с този проблем, каза той.

По-рано днес Вучич заяви, че страната му разполага с достатъчно ресурси, за да задържи ръста на цените на тока и горивата. Ако имаме проблем със снабдяването с електричество, ние може да спрем износа, заяви президентът на балканската държава.

 

Валери Зайцев
3398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анархиста

2021.10.13 | 01:46

1
Пишчо няма да получиш нищо защото си една прашинка и Путин не би рискувал пред мощните западни икономики и клиенти на газ да се дискредитира заради теб.

Добави коментар

Водещи новини