Русия: Нямаме вина за кризата с газа в ЕС

  • 06 октомври 2021 14:09

  • 947
  • 0
Русия: Нямаме вина за кризата с газа в ЕС
© Getty (архив)

"Нашата страна няма вина за газовата криза в Европейския съюз", каза говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 - Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

По думите на прессекретаря на Кремъл затрудненията, които изпитват голяма част от страните-членки на блока, се дълажат на различни фактори.  "Първо, икономиката, ударена от световната коронавирусна пандемия, се възстановява и това изисква по-големи обеми гориво. Второ, европейските газохранилища не са запълнени. И трето, климатичните промени. Вие заложихте на енергия, добивана от вятъра и създадохте съответната инфраструктура. На много места времето бе без вятър. Това доведе до по-малко производство на електроенергия от този вид източници и съответно – до необходимостта от запълването на този вакуум чрез закупването на традиционни енергоносители за производство на електричество", посочи още той.

ЕК: Да инвестираме в зелената енергетика

"На световния пазар постъпва все по-малко газ. Но вината не е наша. Ние сме готови да водим преговори с всички страни по света и по всякакви теми, но на равни условия", добави Песков.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини