Русия засилва връзките с Мианма в сферата на отбраната

  • 23 юни 2021 16:23

  • 456
  • 0
Русия засилва връзките с Мианма в сферата на отбраната
© Getty Images/Guliver (архив)

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е заявил пред пристигналия на посещение в руската столица лидер на управляващата в Мианма хунта Мин Аун Хлайн, че Москва е решена да засили връзките с неговата страна в областта на отбраната, предаде Ройтерс, като цитира РИА.

"Решени сме да продължим усилията си за укрепване на двустранните връзки, основаващи се на взаимното разбирателство, уважение и доверие, създадени между нашите две страни", заявил Шойгу на среща късно снощи.

Мин Аун Хлайн е в руската столица, за да участва в конференция по сигурността тази седмица. Правозащитници обвиниха Москва, че като продължава двустранните посещения и оръжейните сделки, придава легитимност на управляващата в Мианма хунта, която дойде на власт с преврат, извършен на 1 февруари.

В Мианма започна процесът срещу Аун Сан Су Чжи

През март Русия заяви, че е силно притеснена от нарастващия брой случаи на убити мирни граждани в югоизточноазиатската страна.

През последните години връзките между двете страни в областта на отбраната се засилиха, като Москва предоставя обучение на армията и университетски стипендии на хиляди войници. Освен това Русия продава оръжие на въоръжени сили, които са в "черния списък" на няколко западни страни, отбелязва БТА.

Novini.bg
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини