Парламентарните избори в Русия ще бъдат произведени в три поредни дни заради коронавируса

  • 18 юни 2021 21:13

  • 364
  • 2
Парламентарните избори в Русия ще бъдат произведени в три поредни дни заради коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Парламентарните избори в Русия ще бъдат произведени в три поредни дни, от 17 до 19 септември, за да бъде ограничен рискът от заразяване с коронавирус, заяви днес председателката на руската Централна избирателна комисия (ЦИК) Ела Памфилова, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Произвеждането на изборите в три дни, вместо в един, ще гарантира здравната сигурност на нашите съграждани. Това е оптималният вариант, изтъкна Памфилова.

През септември миналата година местни и регионални избори бяха произведени също така в три дни, за да бъде ограничен рискът от заразяване с вируса в избирателните секции.

Два месеца по-късно в Русия бе произведен референдум, който създаде възможност за Владимир Путин да остане на власт до 2036 г. Той бе произведен в рамките на една седмица. На референдума масово бяха използвани урни, разположени на открити обществени места, като например дворове на жилищни кооперации. Тези урни станаха обект на критики и подигравки от страна на руските опозиционери, според които те са били използвани за масови измами на референдума.

Русия пуска полетите до България

Председателката на ЦИК Ела Памфилова изключи възможността на парламентарните избори да бъдат използвани такива мобилни урни.

Септемврийските избори ще бъдат произведени на фона на спада на популярността на партията на Владимир Путин "Единна Русия", отбелязва Франс прес.
 

Novini.bg
364 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.19 | 08:26

2
ЗА КАКВО СА ИМ ИЗБОРИ КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ЯСЕН РЕЗУЛТАТА!
Ха, ха

2021.06.19 | 06:38

1
Ама Там има ли избори?!!

Добави коментар

Водещи новини