Украйна повдигна подозрения в държавна измяна срещу съюзник на Кремъл

11 май 2021 18:11

Украйна повдигна подозрения в държавна измяна срещу съюзник на Кремъл
© Getty Images/Guliver
541 3

Виктор Медведчук - известен съюзник на Кремъл в Украйна, официално беше поставен под подозрение в държавна измяна и опит за кражба на национални ресурси в анексирания от Русия Крим, предаде Ройтерс, като се позова на украински медии, които цитираха прокуратурата.

Този ход е част от разрастващи се сурови мерки срещу Медведчук, започнали през февруари. Опозиционният депутат и бизнесмен беше подложен на санкции по-рано през годината заедно с близки до него хора, а три телевизионни канала, притежавани от негов съюзник, бяха свалени от ефир.

Генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова каза, че е подписала "докладите за подозрение срещу двама депутати от украинския парламент - М. и К."

Според Интерфакс-Украйна и други медии инициалите се отнасят за Медведчук и Тарас Козак - собственик на три телевизионни канала, подложени на санкции през февруари.

Президентът на Украйна: Руските войници и оръжие са още край границите ни

Кремъл остро критикува суровите мерки срещу Медведчук, който отрича да е извършил нещо нередно и определя действията срещу себе си и свои сътрудници като незаконни и целящи да отклонят вниманието от грешките в политиката на украинското правителство.

Медведчук е украински гражданин, но има близки връзки с руския президент Владимир Путин, за когото казва, че е кръстник на дъщеря му, отбелязва БТА.
 

Novini.bg
541 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXX

2021.05.14 | 18:41

3
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
Отвратен

2021.05.11 | 20:11

2
Още като му видиш физиономията и ти напомня на руски алкохолик ,които си удрят шиите с пръст, постар руски обичай.

2021.05.11 | 19:36

1
ДЪРТИЯ РУСОФИЛСКИ АЛКОХОЛИК НА ВИДЕОТО Е ЕКСПЕРТ САМО ПО ПИЕНЕ НА ВОДКА

Добави коментар

Водещи новини