Путин: На Русия ѝ е необходим щит

21 април 2021 12:04

Путин: На Русия ѝ е необходим щит
© Getty (архив)
2932 1

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се обърна към депутатите във Федералното събрание днес (двете камари на държавния парламент).

В историческата сграда в центъра на руската столица присъстваха законодатели от Държавната дума и Съвета на федерацията. В залата дойдоха и управниците на над 80-те автономни единици (републики, области, краища и градове) на страната. 

"Нашата страна, както и целият свят, се сблъска с коронавирусната инфекция. Ситуацията и в болниците беше тежка. В магазините липсваха основни храни", каза държавният глава.

"Благодарение на усилията на всички вас ние преодоляхме най-тежките времена, за което ви благодаря", посочи още Путин.  

"Болестта не е победена. Ние виждаме какво става в други страни. Ето защо моля всички наши съграждани да не притъпяват своята бдителност. Пазете себе си и вашите близки, спазвайте препоръките на лекарите и се ваксинирайте", допълни стопанинът на Кремъл.

Само "отрицателни" журналисти ще отразяват Путин

"Алтернативата на ваксинацията е прекарването на заболяването, което може да има непредвидими последици за здравето на хората", посочи още Путин. 

По отношение социалната политика Путин призова да се увеличат детските надбавки.

"Най-вече за майките в неравно социално положение и нека властите и на централно, и на местно ниво да проучат въпроса", посочи президентът.

Путин също апелира да се разшири системата от училища. Ние възнамеряваме да открием още 45 000 места във висшите учебни заведения, и обучението на младите хора ще се плаща от държавния бюджет", каза още той.

"Като приоритетни области в това отношение са медицината, фармацията и биологията", допълни президентът.

"На Русия ѝ е необходим ефективен щит за биологична и санитарна отбрана. Ако се появи заболяване, подобно на коронавирусната инфекция, Русия трябва в рамките на четири дни да разработи тестове и във възможно най-кратки срокове да разработи собствена ваксина и да стартира нейното масово производство", посочи още Путин.

"Рисковете за бизнеса все още не са преодолени. Ние ще продължим да оказваме подкрепа на частните предприемачи и най-вече на тези, които създават нови работни места, развиват високите технологии и инвестират печалбите си в хората", продължи той.

Владимир Путин: Разнообразието от традиции, култури и езици е безценен актив на Русия

"Ние сме отворена страна и щом ограниченията, наложени с цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, паднат, в Русия ще започнат да пристигат милиони туристи. Заради това е необходимо да се улесни процедурата по издаването на визи и това да става по електронен път", посочи още държавният глава.

"Някои държави създадоха нов вид спорт - да обвиняват нашата страна за вътрешните си проблеми без да имат каквото и да е било основание. Този спорт придоби характер на международно състезание. В редица столици се надпреварват кой ще нададе най-силно глас срещу Руската федераци", каза Путин.

И предупреди:

"Ние няма да изгаряме мостовете си за сътрудничество с другите държави. Но ако някоя страна пресече така наречените червени линии, ние ще отвърнем и нашият отговор ще бъде твърд и бърз".

Валери Зайцев
2932 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вагинир

2021.04.23 | 22:26

1
ЧУВАЛ СЪМ,ЧЕ В КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАДУТИ С БОТОКС И ПОВДИГНАТИ С ЧАМОВИ ТОКЧЕТА...НАШИЯТ СКЪП ПОЖИЗНЕН КРЕМЪЛСКИ ВОЖД СЪС СВОИТЕ СТО ТРИДЕСЕТ И ОСЕМ МИЛИАРДА Е НАЙ БОГАТИЯ НА ПЛАНЕТАТА И АКО НЕ ГУШИ ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ,ЩЕ СТАНЕ КАТО В ЧЕЧЕНИЯ... РУСКАТА СГАН ПРЕВЗЕМА-ГЕНЕРАЛА ПОЛУЧАВА ДЕНГИ ОТ ЧЕЧЕНЦИТЕ ЗА ДАЧА ДЕ ЛУКС КРАЙ МОСКВА И...ГЕНЕРАЛА ЗАПОВЯДВА ПЪЛНО ИЗТЕГЛЯНЕ НА РУСКАТА СГАН ОТ ЧУЖДАТА ТЕРИТОРИЯ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!..

Добави коментар

Водещи новини