Путин ще участва във видеоконферентната среща на върха за климата на 22 април

  • 19 април 2021 17:01

  • 510
  • 0
Путин ще участва във видеоконферентната среща на върха за климата на 22 април
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През ще участва в срещата на върха, посветена на климата, която ще се състои във видеоконферентен формат на 22 април, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Путин ще изложи подхода на Русия в контекста на установяване на широко международно сътрудничество, насочено към преодоляване на отрицателните последици от глобалните климатични промени, отбеляза пресслужбата.

САЩ планират за 22-23 април международна среща на върха по проблемите на климата, на която са поканени 40 световни лидери. Проявата ще е посветена на обединяването на усилията за съкращаване на вредните емисии. Преди известно време американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в отправи към Путин предложение да участва в срещата и потвърди поканата в телефонен разговор с руския си колега на 13 април, отбелязва БТА.

Си Цзинпин ще участва във виртуална среща за климата с лидерите на Франция и Германия

 

Novini.bg
510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини