Кадиров: Навални да приеме исляма!

14 април 2021 10:38

Кадиров: Навални да приеме исляма!
© Getty (архив)
1165 3

Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) да приеме исляма, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, написа лайф.ру.

Според лидера на автономна република в Южна Русия опозиционерът на Кремъл е смятал да използва Корана за политически цели.

Както вече писахме, критикът на властта в Москва вчера обяви за завеждане на дело срещу управата на наказателната колония в град Покров (в западната Владимирска област). Поводът за иска е, че от мястото за изтърпяване на наказанията не са му позволили да получи екземпляр от свещената за мюсюлманите книга.

Навални завежда дело, не му давали книги в затворническата колония


"Кой е дал правото на този човек дори да споменава Свещения Коран? Той е ислямофоб до мозъка на костите си и нарича мюсюлманките дивачки. Навални смята да използва Корана за политически цели, както са го научили неговите покровители в Западна Европа и САЩ, и да пали ненавист към правоверните", заяви Кадиров.  

Според местния управник затворникът може да получи свещената за последователите на исляма книга само при едно условие. "Той трябва да приеме нашата религия и да се покае за своите грехове пред Аллах", категоричен бе Кадиров.

Да припомним, от канцеларията на президента на Чечения вчера обявиха, че лидерът на републиката излиза в отпуск за неопределено време. Руска медия обвърза решението на Кадиров със свещения за мюсюлманите месец Рамазан, започнал на 13 април.

Кадиров сдаде пълномощията си

Валери Зайцев
1165 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2021.04.14 | 11:51

3
Навални е с висок интелект и затова е невъзможно да приеме исляма.
Червена армия

2021.04.14 | 11:19

2
А на Кадиров всяка сутрин за закуска да му дават по килограм сланина и по чаша водка за да може по лесно да я преглътне .
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.04.14 | 11:19

1
Русофили, къде сте да защитавате ислямиста?! хахахаха

Добави коментар

Водещи новини