Жената на Навални е притеснена за него, след като го е посетила в наказателната колония

13 април 2021 20:02

 Жената на Навални е притеснена за него, след като го е посетила в наказателната колония
© Фейсбук/Алексей Навальный
861 1

Съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, който се намира в наказателна колония, заяви днес, че е обезпокоена за здравето на мъжа си, който е болен и е обявил и гладна стачка, предаде Франс прес. Юлия Навална заяви това, след като е видяла съпруга си в наказателната колония, предадоха БТА и Франс прес.

В Инстаграм тя разказа, че е успяла да го посети днес и да говори с него по телефона, като двамата са били разделени през стъкло.

"Той си е все така в добро настроение и с чувство за хумор, но говори трудно и от време на време затваряше телефона, за да се изтегне на близката маса и да си почине", разказва Юлия. "Знам, че той няма да се предаде, но след тази визита, се притеснявам още повече за него", допълва тя.

Според нея затворническата администрация продължава да отказва достъп на лекар до Навални, който вече тежи 76 килограма, тоест с 9 килограма по-малко, отколкото в началото на гладната стачка. Навални я обяви, за да протестира срещу условията си на задържане и обвини затворническата администрация, че му е отказала достъп до лекар. Той страда, според адвокатите му, от дискова херния

Заради влошено състояние Навални бе преместен за известно време в болничната част на наказателната колония, но после бе върнат от нея, предаде ТАСС. Навални е бил в диспансера от 5 до 9 април. На 9 април във връзка с подобряване на здравословното му състояние осъденият е бил прехвърлен обратно в отряда в наказателната колония. По данни от службата за изтърпяване на наказанията, медицинските изследвания не са потвърдили Навални да е болен от туберкулоза или да е заразен с коронавирус. Лекарски консилиум оценил състоянието на Навални като задоволително.

Novini.bg
861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.13 | 21:26

1
Не бой се маце! Тамън ще възмъжее

Добави коментар

Водещи новини