Естония, Латвия и Литва наложиха санкции срещу още 118 беларуски представители

  • 26 март 2021 07:42

  • 338
  • 2
Естония, Латвия и Литва наложиха санкции срещу още 118 беларуски представители
© Pixabay

Естония, Латвия и Литва наложиха санкции срещу още 118 беларуски представители заради тяхното предполагаемо участие в измами на президентските избори миналата година и последвалите репресии срещу демонстранти, предаде Ройтерс.

Към списъка с лицата със забрана за пътувания до трите балтийски държави от първия кръг от санкции през ноември са добавени нови имена на беларуски функционери и те стават общо 274, собщи външното министерство във Вилнюс, предава БТА.

Литва: Не даваме Тихановска

"Ако положението в Беларус продължи да се влошава и ако незаконният режим на Лукашенко продължи с насилието и репресиите срещу мирните протестиращи, опозицията, гражданското общество и независимите медии, тогава националните и европейските санкции ще бъдат засилени допълнително", се казва в изявлението на министерството.

Миналия месец Русия и Беларус сключиха тригодишен договор за транспортиране на беларуски петролни продукти до руски пристанища, като се заобикалят балтийските страни. Това бе отговор на първите санкции на Естония, Латвия и Литва.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Candacea21

2021.04.10 | 03:54

2
­­В­и­ж­т­­­е­­ ­м­­­о­­я­­т­а­ ­т­­и­­й­­н­­­ ­­п­у­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­W­­W­­­W­­.­­B­­G­1­­­7­­­.­C­­­L­­­U­­­B­­­
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.03.26 | 13:11

1
Ето за това Естония, Латвия и Литва ще се оправят по-бързо от нас! Защото налагат санкции на рускенефски ''дипломати'' апропо шпиони!

Добави коментар

Водещи новини