Русия обвини Туитър в нарушаване на закона

  • 01 март 2021 14:13

  • 241
  • 1
Русия обвини Туитър в нарушаване на закона
© Getty Images/Guliver

Руският комуникационен регулатор обвини днес социалната мрежа Туитър, че е нарушила законодателството на Русия, като не е изпълнила някои негови искания за изтриване на забранено съдържание, предаде Ройтерс, цитирарана от БТА.

Роскомнадзор каза, че от 2017 г. социалната мрежа не е премахнала 2862 публикации със съдържание, свързано със самоубийства, порнография и наркотици. Тя може да понесе тежки глоби, ако бъде призната за виновна, че многократно не е изтрила съдържание, смятано за незаконно според руското законодателство, обяви регулаторът.

Туитър значително се използва от руския опозиционер Алексей Навални и неговите съюзници, за да се отправят критики към властите и да се обявяват нови протести.

В миналото социалната мрежа е била глобявана за нарушаване на руското законодателство за личните данни, но досега глобите са били сравнително малки.

Индия с по-строги правила за Фейсбук и Туитър

През декември долната камара на руския парламент прие законопроекти, позволяващи на властите да налагат големи глоби на платформи, които не премахват забранено съдържание, и дори да ограничават достъпа на американски интернет гиганти, ако те "дискриминират" руските медии.

Външното министерство на Русия също така обвини по-рано Фейсбук и други американски социални медии, че не откриват фалшиви публикации, свързани с неразрешени протести в подкрепа на Навални.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dorisa18

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­­и­­ж­­т­е­­ ­­м­­­о­­я­­т­а­­ ­­­т­и­­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­а­­ ­­­-­­ ­W­W­W­.­­B­G­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини