Кремъл: Путин заслужава да е генерал

  • 19 февруари 2021 13:26

  • 354
  • 5
Кремъл: Путин заслужава да е генерал
© Getty (архив)

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на нашата страна Владимир Путин заслужава генералски пагони, това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Прессекретарят на държавния глава потвърди пред газета.ру, че лидерът на страната има звание полковник. "Аз лично смятам, че господин Путин заслужава да е генерал. Той работи много и при други условия вече би получил пагони на генерал, но на този етап неговото военно звание все още е полковник от запаса", посочи Песков.

Путин след завършването на Юридическия факултет на Ленинградския (сега Санкт Петербургски) университет по време на военната си служба е получил чина лейтенант. Малко по-късно той е бил повишен в старши лейтенант, а през 1984 г. - в майор.

"Господин Путин е станал полковник в началото на 1999 г., когато е бил началник на Федералната служба за сигурност, а не президент на страната ни", допълни Песков.

Путин призова за по-ефективна защита на руските граници

Последвайте канала на

Валери Зайцев
354 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.04.09 | 19:42

5
Хора мислено тръгнете от латинска Америка акостираите в ЮАР Итака продалжаваме на север през цяла Африка преминаваиики екватора и започваме от Либия страна кадето имаше някакъв ред и правителство а сега разруха продалжаваме през Палестина разруха. Следва Иран за сега удрят на камък поглед към Ирак пълна разруха. Разделяи и владеи. Помислете за момент кому беше нужно Сирия да бъде така бита и разделена на племена да не би да са хора от трета категория и те носят глави на своите рамена могат сами да се разбират по между си. Штом е за добро на своите деца зашто трябваше та ка да постъпват със една бивша Югославия явно тя бъркаше във очите на хора със много пари готови да ги харчет така за Бог да прости не хора всичко си има цена не това е начина а ние в България сме седнали да си чешим езиците нека погледнем във нашата страна да не ни изкривят и без друго кривата демокрация защото тя много крехка сами си помислете кои са хората които имат нужда да сме слаба даржава. А не споменаваме постояно биеки във гърдите е имали сме силни царее а сега се надпреварваме да вадим повече кирливи ризи за това сме последни в така наречената демократична изкривена Европа.
поправка

2021.02.25 | 12:14

4
съгласни сме даже и да е подполковник стига да не се меша на балканите
Естествено че заслужава

2021.02.20 | 10:30

2
Заедно с Кадиров УНИЩОЖИХА ПОДИВЕЛИТЕ СВИНИ ОТ ДАЕШ В ИРАК И СИРИЯ, ЗА З ГОДИНИ РЕЙДОВЕ НА ШАШЛИКА НА РУСКИТЕ ВКС СЕ ОЗОВАХА 400 ХИЛЯДИ ТЕРОРИСТА
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.02.22 | 14:26

3
Русскоезическо копеле! Точно рускенефа подпомага диктаторите и избива мирни жители на Сирия, Грузия . Украйна и къде ли не! Така че, терориста е ясен кой е :)
е

2021.02.19 | 16:52

1
е друго си е да имаш генерал на пожарната. пълен смех.

Добави коментар

Водещи новини