Руската полиция претърси офиси на колеги на Навални в навечерието на утрешния протест

13 февруари 2021 20:22

Руската полиция претърси офиси на колеги на Навални в навечерието на утрешния протест
© Getty images
675 3

Руската полиция претърси офиси на сподвижници на хвърления в затвора руски опозиционер Алексей Навални в навечерието на поредния масов протест, насрочен за утре, предаде ДПА.

Екипът на Навални в град Челябинск, в Урал, публикува днес снимки в приложението Телеграм от претърсените помещения. По-рано полицията претърси и московски офис, свързан с Навални. Хора от цяла Русия са призовавани да излязат от домовете си утре вечерта, в Деня на Свети Валентин, и да вдигнат високо телефоните си с включени фенерчета в знак на солидарност с опозиционера, съобщи БТА.

Навални се защити по дело за клевета срещу ветеран от Втората световна война

След като повече от 11 000 души бяха арестувани по време на демонстрации през последните седмици протестът с фенерчета се смята за по-безопасен за участниците, тъй като това не е забранено от властите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неотдавна заяви, че властите нямат намерение да си играят на котка и мишка с участниците в неразрешени митинги, но ще преследват тези, които нарушават закона. Преди две седмици Навални бе осъден на ефективна присъда от над две години затвор на процес, критикуван от Запада.

Novini.bg
675 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jena22

2021.04.10 | 03:59

94359
­В­­и­­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­ ­т­и­й­­­н­­­ ­п­­у­­­т­­­к­­а­ ­­-­­­ ­W­­W­­W­­.­­­B­­­G­­­1­­7­­.­­­C­­­L­­U­­­B­
ANTIFA

2021.02.27 | 13:50

24097
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Киро

2021.02.14 | 20:36

12049
Хвьрлен в затвора?Осьден и е вкаран в затвора!Има разлика!

Добави коментар

Водещи новини