Лавров открои разлика между руските полицаи и техните колеги от други страни

03 февруари 2021 15:21

Лавров открои разлика между руските полицаи и техните колеги от други страни
© Getty (архив)
1147 4

Нашите полицаи действат по-цивилизовано в сравнение с някои свои колеги от Западна Европа и САЩ, е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Първият дипломат на Москва е коментирал делото срещу Алексей Навални, протестните акции в негова подкрепа и арестите на привърженици на опозиционера. "През лятото станахме свидетели на безпрецедентни сцени на полицейско насилие в САЩ. Подобни прояви наблюдавахме и в някои страни от Западна Европа", е посочил още той, визирайки демонстрациите и сблъсъците между протестиращи и пазители на реда след убийството на чернокожия американец Джордж Флойд.

"В сравнение с някои колеги от други държави служителите на закона в нашата страна действат доста по-цивилизовано", е заявил Лавров.

По думите  на министъра редица медии в много държави по света отразяват събитията  в Руската федерация едностранчиво. "Да не се дава гледната точка на другата страна е много опасна редакционна политика. Тя може да има тежки последици и за собствениците на тези средства за масова информация, и за журналистите", е допълнил той.

Според Лавров в Западна Европа и Северна Америка е започнала истерия по повод делото срещу Навални. "Тези истерични гласове започнаха да се задавят", е казал още ръководителят на външнополитическата централа на Руската федерация.

Да припомним, на 2 февруари 2021 г. Навални е получил ефективна присъда за срок от три години и половина. Още преди началото на заседанието пред сградата на Московския градски съд са били задържани около 100 души. Масови арести са били извършени и след като магистратите са огласили своето решение.

Масови арести в Русия заради Навални

 

Валери Зайцев
1147 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kimberlya16

2021.04.10 | 04:00

4
­­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­­ ­м­о­­­я­т­­­а­ ­т­­и­­­й­н­ ­­п­­­у­­т­­­к­­а­ ­-­ ­­­W­W­­­W­.­B­­G­1­­­7­­.­­­C­­­L­­U­B­­­

2021.02.04 | 11:08

3
А побоищата и убийствата в Париж , Нидерландия , Щатите и Германия не видяхте ли ? Руските полицаи не убиха никого , не поливаха с водни оръдия , не стреляха , а би трябвало да действат както американските !

2021.02.03 | 20:22

2
Протестите в Русия бяха мирни и цивилизовани. Хората с нищо не предизвикваха органите на реда, които ги извличаха на слуки, поваляха ги на земята и ги биеха. На едно момче извадиха и двете ръце от ключиците.Момчето крещеше от болка. Режимът на Путин е антинароден и натичовешки, той е от полза само на приятелите олигарси.

2021.02.03 | 18:04

1
Видяхме в клиповете от протестите колко са цивилизовани Руските милиционери, как влачеха по земята хиляди ревящи арестувани, мирно протестиращи. Мерси от такава цивилизация. Задръжте си я Руската цивилизация.

Добави коментар

Водещи новини