Медведев нарече Навални "политически мошеник"

01 февруари 2021 11:03

Медведев нарече Навални "политически мошеник"
© getty images
617 4

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи опозиционния политик Алексей Навални като "политически мошеник", който използвал "безразсъдни, (...) цинични и груби" тактики, за да "влезе във властта".

Медведев отбеляза в интервю за руските държавни медии, че разследването за отравянето на Навални било "без значение" в момента, защото "както разбирам, наскоро той е казал, че е в добро здраве".

Повече от 5 000 арестувани на вчерашните протести в Русия

Бившият руски президент и премиер добави, че въпросът за срока, в който лидера на руската опозиция трябва остане в затвора, трябвало да бъде "решен по надлежната процедура, т. е. в съда". 

Медведев също така подчерта, че руските граждани имали "право да казват на правителството всичко, което си мислят", "да бъдат недоволни от дейността на правителството" и да протестират, ако тяхната "активност остава в границите, предвидени от закона".

Руски съд остави Алексей Навални в ареста

Според последните данни руската полиция е арестувала над 5 000 участници във вчерашните протести срещу ареста на Навални в цяла Русия.

Припомняме, че през миналата година Навални разгласи информация, че Медведев притежава резиденция в устието на река Волга върху два изкуствени острова, като тя му е била подарена от руския олигарх Алишер Усманов. 

Novini.bg
617 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Навални е качествен

2021.02.02 | 08:59

147078
Гледайте и филма за Медведев. Две яхти, два двореца, лозя в Тоскана. И всичко това му е " подарено". Нерончета малки! А Навални е умен мъж. И му пука за тая страна. Трябва да се признае, че буди възхищение.
Христо Гарвалов

2021.02.03 | 13:21

149040
Всичко това,което е снимал Навални,е истина,потвърдена от самите руснаци.Но сами преценете-Платошкин започна да печели умовете на хората с това,което прави и веднага му измислиха вина и го арестуваха.Месеци немогат да го осъдят,а Нвални чак сега му смениха присъдата от условна на реална.Платошкин агитира за съд над крадците и реставриране на социализма и с това става опасен за Путиновата корумпирана власт,а Навални не е радател за социализъм и може би Путин го е използвал,с компроматите,публикувани от Навални,да държи олигархията под контрол.
ясновидец

2021.02.01 | 11:22

145646
И аз го нарекох такъв миналата седмица тук в коментар. В очите на Навални виждам дявола и нека всеки руснак да знае това.
Бае тодър

2021.02.01 | 11:36

145697

И от кога според теб, безбожните руснаци вярват в бога и дявола, или и ти си спал на ванга у марулите,, А, АЛАНКОЛО....

Добави коментар

Водещи новини