Меркел и Путин обсъдиха в телефонен разговор Украйна и коронавирусните ваксини

  • 07 декември 2020 18:53

  • 1822
  • 0
Меркел и Путин обсъдиха в телефонен разговор Украйна и коронавирусните ваксини
© Getty Images/Guliver (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 проведоха днес телефонен разговор, по време на който обсъдиха руската ваксина срещу коронавируса и конфликта в Украйна, предаде ДПА, като се позова на изявление на Кремъл.

Относно Украйна двамата лидери са отбелязали със задоволство, че като цяло прекратяването на огъня там се спазва, се казва в изявлението на Кремъл.

Германия и Русия имат намерение да координират борбата срещу разпространението на новия коронавирус, се посочва още в изявлението на Кремъл. Двамата лидери са се договорили за бъдещи контакти между министрите на здравеопазването, по-специално по въпросите за ваксините, се допълва в текста.

Сърбия ще прави лабораторни тестове на руската ваксина срещу COVID-19

Представител на германското правителство посочи, че двамата лидери са обсъдили и случая с отровения руски дисидент Алексей Навални.

Двустранните отношения между Германия и Русия са обтегнати заради твърденията, че руски представители може да са свързани с отравянето на Навални през август, както и заради убийството на етнически чеченец миналата година в централен Берлин, а също и заради хакерската атака срещу германския парламент преди пет години.
 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини