Кремъл обяви кога ще е голямата годишна пресконференция на Путин 

Голямата пресконференция на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През през декември ще бъде допълнена с "елементи на пряка връзка", съобщи днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Да зададат въпроси на руския държавен глава ще могат не само представители на медиите, но и останалите граждани, уточни говорителят.

Песков напомни, че на 17 декември ще се състои ежегодната пресконференция на президента. "Тази година проявата ще бъде допълнена с елементи на пряка връзка", отбеляза говорителят на Кремъл и допълни: "Както обеща президентът, доброволци от Общоруския народен фронт ще обработват получените въпроси, които гражданите искат да зададат на държавния глава чрез мобилното приложение"Москва - За Путин".

Акредитацията за събитието ще започне на 29 ноември и ще продължи до 2 декември. Във връзка с епидемичната обстановка организацията на пресконференцията ще бъде променена. Представителите на чуждестранни и руски медии традиционно ще се намират в Центъра за международна търговия в Москва, а регионалните кореспонденти ще работят от федералните окръзи, отбелязва БТА.

Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19

"Самият президент ще се намира в резиденцията в Ново-Огарьово", каза Песков и добави: "Знаете, че там има голяма зала за съвещания и пресконференции, там за него ще бъде създадено студио и той (Путин) ще вижда всички участници навсякъде" Говорителят на Кремъл поясни, че самият той ще се намира в Центъра за международна търговия и ще модерира събитието от там. "До момента, когато президентът реши да пренебрегне модератора и да продължи самостоятелното общуване с представителите на медиите", допълни Песков. 

Коментари

  1. 2020.12.19 | 16:37
    Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта .
  2. 2020.11.27 | 18:48
    винаги вижда всички навсякъде... Жив и здрав да ИМ е !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет