Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През откри днес фармацевтичен завод в Сибир за производство на лекарства срещу Ковид-19, в момент, когато страната регистрира рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи от коронавирус, предаде Ройтерс.

При откриването Путин направи изявление по видеовръзка, като каза, че заводът ще произвежда лекарства срещу Ковид-19, както и медикаменти за туберкулоза, диабет, хепатит и други заболявания.
"Хората имат нужда от тези лекарства. Те се нуждаят от тях буквално всеки ден", заяви той.

Русия регистрира рекордните 25 487 нови заразявания с коронавирус и 524 смъртни случая за последното денонощие - най-високото ниво от началото на пандемията.
Контролният орган по здравеопазването Росздравнадзор заяви, че в някои райони на Русия свършват болничните легла за пациенти с Ковид-19.

Властите в Москва, където бяха отчетени 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари препоръчителната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи.
Компаниите, на които беше наредено поне 30 процента от персонала им да работи дистанционно, трябва да продължат този режим до средата на януари, каза кметът на руската столица Сергей Собянин.
По думите му здравната система на града е подложена на натиск, но все още е в състояние да се справи с наплива на пациенти с Ковид-19.

"Специалистите смятат, че при тези условия няма нужда от въвеждане на допълнителни ограничения, но премахването на мерките, които вече са в сила, би било прибързано и безразсъдно решение", заяви той.
От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с коронавирус и е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия, а регистрираните смъртни случаи са 38 062.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18349
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18349

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет