Владимир Путин поздрави Мая Санду за избирането й за президент на Молдова

  • 16 ноември 2020 13:04

  • 437
  • 1
Владимир Путин поздрави Мая Санду за избирането й за президент на Молдова
© Gettyimages

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 поздрави Мая Санду за избирането й за президент на Молдова, предаде ТАСС.

"Президентът на Руската федерация Путин изпрати поздравителна телеграма на Санду по случай победата й на изборите за президент на Република Молдова", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Мая Санду печели президентските избори в Молдова

"Разчитам дейността Ви като държавен глава да способства конструктивното развитие на отношенията между нашите страни. Това несъмнено би отговаряло на интересите на народите на Русия и Молдова", пише Путин в телеграмата до Санду, като й пожелава успехи, здраве и благополучие.

По предварителни данни на молдовската Централна избирателна комисия лидерката на проевропейската Партия на действието и солидарността Мая Санду печели състоялия се на 15 ноември втори тур на президентските избори с 57,7 процента от гласовете срещу 42,2 процента за действащия президент Игор Додон.

Разликата от 15 пункта за Санду й беше осигурена от гласовете на над 200 000 молдовски мигранти в западни страни, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ANTIFA

2020.12.19 | 15:36

1
Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта .

Добави коментар

Водещи новини