Владимир Путин: Засега не е необходим военен съюз Русия-Китай, но в бъдеще не е изключено

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През каза днес, че засега няма нужда от военен съюз между Русия и Китай, но отбеляза, че той може да бъде сключен в бъдеще, съибщава БТА.

АП коментира, че това изявление е знак за задълбочаването на връзките между Москва и Пекин на фона на обтегнатите им отношения с Вашингтон. В отговор на въпрос по време на видеоконференция с експерти по международна политика в рамките на дискусионния клуб "Валдай" Путин каза: "Не ни е нужен (такъв съюз), но теоретично е много възможно да си го представим".

Конфликтът в Нагорни Карабах започна с престъпления срещу арменския народ, каза Путин

По думите му Русия и Китай се радват на своето "стратегическо партньорство", но засега се отказват от преговори за евентуално съюзяване във военната сфера.

Путин спомена съвместните руско-китайски военни учения като сигнал за засилване на двустранното военно сътрудничество и отбеляза, без да навлиза в подробности, че Русия е споделила с Китай ключови отбранителни технологии, които "са засилили отбранителния потенциал на китайската армия".

Според руския президент в бъдеще може да бъдат установени още по-близки връзки между двете държави в сферата на отбраната, съобщи АП. На заседанието на клуба "Валдай" Путин напомни, че Русия е разработила най-нови оръжия в отговор на излизането на САЩ от договора за противоракетна отбрана.

Президентът декларира, че Москва е готова да включи своето ново хиперзвуково оръжие в Договора за мерки за по-нататъшното съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия (Нов СТАРТ). Путин отбеляза, че САЩ и други страни още не разполагат с такова оръжие, но според него "всички работят над това и някога то ще се появи".

Коментари

 1. 2020.10.23 | 09:23
  Блокираха го във "Факти" и сега пише тука. Хасан Халката – тюркското хюмне.
 2. 2020.10.23 | 05:23
  Браво. Заслужавате се като азиатци.
  1. 2020.10.23 | 09:19

   Хасане, не съм Боби Янев и не обиждам българите. За тюрките пиша и то както си е. Вие сте маймуни миризливи и сте в разред примати. А, да – ти не беше тюрк, но се турчееш по линия на сексуалната ориентация. Но ти не се обиждай – за да станеш истински маймуночовек, трябва да приемеш аналната вяра. Хасан Халката – по-прававерен от тюркоглавите.

  2. 2020.10.23 | 09:07
   Боби Янев, обиждаш собствения си народ. Махай се в Русия и духай на руските мужици.
  3. 2020.10.23 | 08:25
   До "До долния глупак:" Хасане, много си агресивен бе! Това хюмнярите станахте по-страшни от мутрите бре, калмук! Вземи се малко в ръце. То не е кОр да ти го набие някой и да ти хареса. Ще вземеш така да се звериш на улицата, или в магазина и някой ще ти пренареди керемидите. Като си Хасан Халката, дръж се като такъв. За толкова години не ти ли стана ясно – не си мъж и никога няма да бъдеш.
  4. 2020.10.23 | 08:16
   Ти като рускоазиатски подчовек не се обаждай.
  5. 2020.10.23 | 08:10

   Вие тюркоглавите като не влизате в човешките расови норми, защо се обиждате? В разред примати ще сте добре. С павианите ще сте в съюз.

 3. 2020.10.23 | 06:18
  само путин !
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет