Путин кани външните министри на Азербайджан и Армения в Москва за преговори за Нагорни Карабах

  • 09 октомври 2020 06:32

  • 791
  • 2
Путин кани външните министри на Азербайджан и Армения в Москва за преговори за Нагорни Карабах
© Getty Images/Guliver (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През покани външните министри на Армения и Азербайджан на преговори днес в Москва за уреждане на конфликта за Нагорни Карабах, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Франс прес.

След поредица телефонни разговори с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян руският президент призовава за прекратяване на бойните действия в района на нагорно-карабахския конфликт по хуманитарни съображения - за размяна на пленници и на телата на загиналите.

Владимир Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах едва ли ще приключи скоро

За консултации по тези въпроси с посредничеството на руския външен министър на 9 октомври в Москва са поканени външните министри на Азербайджан и Армения, се казва в съобщението.

При възобновилата се на 27 септември въоръжена конфронтация между арменските сепаратисти в Нагорни Карабах и азербайджанските сили досега, по официални данни, са загинали между 300 и 400 души, в това число около 50 цивилни.

Информацията обаче е частична и числеността на жертвите може да е много по-голяма, като всеки от лагерите твърди, че е ликвидирал хиляди войници на противника.

Многобройните призиви на международната общност за примирие до момента остават без отговор.

Радина Лазарова
791 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.10.09 | 14:47

2
Всички видяхме как арменците палят руското знаме! Искат рускенефа ВЪН :)

2020.10.09 | 07:14

1
Сега ще им набие канчетата :)

Добави коментар

Водещи новини