Владимир Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах едва ли ще приключи скоро

  • 07 октомври 2020 13:57

  • 468
  • 0
Владимир Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах едва ли ще приключи скоро
© Getty (архив)

Ние се надяваме конфликтът в Нагорни Карабах скоро да спре, но дори да не бъде решен окончателно, страните трябва да спрат огъня възможно най-бързо. Това заяви президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в интервю, откъс от което излъчи днес телевизия "Росия-24".

"Надяваме се в най-скоро време този конфликт да бъде прекратен. Но и да не бъде изчерпан докрай - по всичко личи, че това няма да стане скоро, при всяко положение призоваваме, още веднъж искам да го кажа, призоваваме за спиране на огъня и това да стане колкото може по-бързо", каза руският държавен глава.Руското външно разузнаване: Ислямистките бойци в Нагорни Карабах са заплаха за Русия

"Азербайджан, Армения, Нагорни Карабах - това са все територии, където живеят хора, близки за нас. Стига да посоча, че у нас в Русия живеят към 2 милиона азербайджанци и над 2 милиона арменци по наши изчисления. Огромен брой граждани на Русия поддържат тесни, дори роднински отношения и с двете републики. Трагедията, естествено, е огромна. Загиват хора, големи са загубите и от двете страни", констатира Путин.

Положението в Нагорни Карабах бе обсъдено днес в телефонен разговор между Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и азербайджанския президент Илхам Алиев, който поздрави руския си колега за рождения му ден, съобщи пресслужбата на Алиев. Двамата са разменили мнения във връзка с перспективите в азербайджанско-руските отношения.

Последвайте канала на

468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини