Москва предлага да е домакин на преговори между колегите му от Азербайджан и Армения

Ръководителят на руската дипломация Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи заяви днес, че Москва иска да е домакин на тристранна среща с външните министри на Армения и Азербайджан,съобщи БТА, като се позоваха на комюнике на министерството на външните работи на Русия.

В отделни телефонни разговори с колегите си от Азербайджан и Армения - Джейхун Байрамов и Зограб Мнацаканян, Лавров е призовал за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах и бързо връщане на страните към преговори.

Грузия предложи да бъде домакин на преговори за Нагорни Карабах

Руският външен министър е казал, че ще продължи да работи както независимо, така и заедно с останалите представители на Минската група в ОССЕ, за уреждане на конфликта между Азербайджан и етническите арменски сили в Нагорни Карабах.

Коментари

  1. 2020.10.01 | 13:29
    москва няма да им пусне върхушката докато не се съгласят и двете страни да купуват от нея оръжие а после боевете ще прераснат в дълга и безмислена война тоя лавров с лавров венец се е закичил за да се подиграе с мира
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет