Александър Лукашенко: Може би съм дълго време съм на власт

  • 08 септември 2020 14:37

  • 1101
  • 1
Александър Лукашенко: Може би съм дълго време съм на власт
13 26дни
© Getty (архив)

Може би управлявам от прекалено дълго време, това е казал президентът на Беларус Александър Лукашенко, предаде РИА Новости.

Държавният глава на източноевропейската страна в обширно интервю пред медии от родината си е изразил предположението, че е управлявал дълго време.

"Вероятно не ме показват само по телевизионните канали, а сигурно и от ютията, и от чайника", е допълнил Лукашенко.


Изявата на лидера на бившата съветска република е станала на фона на започналите на 9 август протести, съпроводени със сцени на насилие. Поводът за демонстрациите е бил е било решението на Централната избирателна комисия в Минск, обявила поредната победа на Лукашенко, застанал начело на Беларус преди на 26 години.

"Аз обаче съм единственият човек с власт в страната, който може да защити Република Беларус и нейните граждани", категоричен е бил президентът.

Протестите в Беларус: 128 в ареста

Лукашенко е припомнил, че в Минск е започнало разработването на проект за конституционни реформи. "След промените в основния ни закон ние може да отидем към предсрочни избори за президент", е казал още той.

"Аз обаче не бих си тръгнал лесно. Няма да хвърля всичко, които направих за Беларус за повече от четвърт век, на вятъра. Ако напусна, аз ще изложи на риск живота на моите привърженици", е казал още Лукашенко.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1101 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
най

2020.09.08 | 16:39

1
най вероятно от съветско време

Добави коментар

Водещи новини