Русия гони норвежки дипломат заради случай на шпионаж

Русия гони дипломат от норвежкото посолство в Москва като ответна мярка, предаде Ройтерс.

"Нашето посолство в Москва беше уведомено от руското министерство на външните работи, че един от нашите дипломати вече е персона нон грата в Русия. Това е напълно необосновано", каза министерството на външните работи на Норвегия в позиция, изпратена по имейла до агенцията.

В текста се отбелязва, че дипломатът не е нарушил никакви правила.

По-рано този месец Норвегия обяви, че е изгонила руски дипломат по подозрение в шпионаж. Русия окачестви обвинението като безпочвено.

Руски военен предавал държавни тайни на Киев

Москва гони един от старшите дипломати в норвежкото посолство, който трябва да напусне Русия в срок от три дни, потвърди руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

"Във връзка с неприятелската акция на норвежките власти, обявили на 18 август руски дипломат за персона нон грата, на 28 август посланикът на Норвегия в Москва Руне Ресалан беше поканен в руското министерство на външните работи и информиран, че като ответна мярка един от старшите дипломати в посолството на Норвегия също е обявен за персона нон грата. Акредитацията му в Русия ще бъде прекратена до три дни. Именно такъв срок беше даден от норвежците на нашия сътрудник да си замине", пише в изявлението на руското външно министерство.

Коментари

  1. 2020.08.28 | 14:04
    А ти си глупав пудел
  2. 2020.08.28 | 14:01
    Това е заради хванатия руски шпионин, а не че норвежкият дипломат е направил нещо нередно. Руснаците са отмъстителни идиоти и заслужават да живеят още по-зле. Целият свят им пречи, но крадат от него.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет