Русия гони норвежки дипломат заради случай на шпионаж

  • 28 август 2020 13:35

  • 368
  • 2
Русия гони норвежки дипломат заради случай на шпионаж
©

Русия гони дипломат от норвежкото посолство в Москва като ответна мярка, предаде Ройтерс.

"Нашето посолство в Москва беше уведомено от руското министерство на външните работи, че един от нашите дипломати вече е персона нон грата в Русия. Това е напълно необосновано", каза министерството на външните работи на Норвегия в позиция, изпратена по имейла до агенцията.

В текста се отбелязва, че дипломатът не е нарушил никакви правила.

По-рано този месец Норвегия обяви, че е изгонила руски дипломат по подозрение в шпионаж. Русия окачестви обвинението като безпочвено.

Руски военен предавал държавни тайни на Киев

Москва гони един от старшите дипломати в норвежкото посолство, който трябва да напусне Русия в срок от три дни, потвърди руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

"Във връзка с неприятелската акция на норвежките власти, обявили на 18 август руски дипломат за персона нон грата, на 28 август посланикът на Норвегия в Москва Руне Ресалан беше поканен в руското министерство на външните работи и информиран, че като ответна мярка един от старшите дипломати в посолството на Норвегия също е обявен за персона нон грата. Акредитацията му в Русия ще бъде прекратена до три дни. Именно такъв срок беше даден от норвежците на нашия сътрудник да си замине", пише в изявлението на руското външно министерство.

Последвайте канала на

Novini.bg
368 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sum

2020.08.28 | 14:04

2
А ти си глупав пудел

2020.08.28 | 14:01

1
Това е заради хванатия руски шпионин, а не че норвежкият дипломат е направил нещо нередно. Руснаците са отмъстителни идиоти и заслужават да живеят още по-зле. Целият свят им пречи, но крадат от него.

Добави коментар

Водещи новини