Руски военен предавал държавни тайни на Киев

  • 27 август 2020 10:29

  • 716
  • 1
© Getty (архив)

Служещ в руските Ракетни войски със стратегическо предназначение е бил арестуван за шпионаж в полза на Киев, написа газета.ру.

"При специализирана операция в град Барнаул (в източната част на страната) е задържан служител на въоръжените сили на Руската федерация, който е събирал и предавал информация, представляваща държавна тайна на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Република Украйна. Човекът се намира в следствен арест", това се е посочвало в официално съобщение на Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва, цитирано от медията.

ФСС е разпространила видеото от акцията. На кадрите е било записано как нищо неподозиращият военен се е връщал от магазин с торбичка в ръка. В един момент от микробус са изскочили служители на ФСС и го закопчали.

"На този етап не са постъпвали данни за операцията в Барнаул, както и за самоличността и конкретни действия на арестувания военен", допълни газета.ру.

Русия задържа военен моряк, заподозрян в шпионаж в полза на Украйна

"Според законодателството, ако човекът бъде признат за виновен, той би могъл да бъде лишен от свобода за срок до двадесет години", написа още базираното в Москва издание.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
porta

2020.08.27 | 19:49

1
te me nakaraha

Добави коментар

Водещи новини