Тихановска: Лукашенко няма избор!

  • 23 август 2020 06:35

  • 1418
  • 3
Тихановска: Лукашенко няма избор!
© getty images

Беларуската опозиционна лидерка и бивша кандидатка за президент Светлана Тихановска призова протестиращите да продължат и заяви в интервю за Франс прес, че президентът Александър Лукашенко няма избор, освен да започне диалог с опозицията.

Тихановска увери, че беларуските граждани са преодолели страха си и добави, че решението на Лукашенко да засили мерките за сигурност по западната граница е "опит да ни отклони от вътрешните проблеми".

Светлана Тихановска: Ще се върна в Беларус, когато се почувствам в безопасност

"Толкова съм горда, че сега, след 26 години страх, беларусите са готови да защитават правата си", заяви водещата опозиционна лидерка в литовската столица Вилнюс, където потърси убежище след президентските избори на 9 август, които твърди, че е спечелила.

"Призовавам ги да продължат, да не се спират, защото сега е наистина важно да останем единни в борбата за правата си", подчерта Тихановска. За утре в Беларус са планирани мащабни протести.

Светлана Тихановска смята себе си за символ на промяната в Беларус

"Те трябва да разберат, че ние не сме протестно движение. Ние сме народът на Беларус, ние сме мнозинство и няма да си тръгнем. Вече не ни е страх", добави 37-годишната учителка по английски.

Според нея президентът няма избор, освен да започне диалог с опозицията. Но този диалог трябва да започне възможно най-скоро, "за да не се задълбочи кризата", предупреди тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
1418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гневен

2020.08.23 | 11:15

3
ти да мълчиш дърт,комунистически боклук,че и ти не малко невинни душици си затрил дърт,мазен доносник!!!
Коректорски

2020.08.23 | 08:35

2
Ей, така и не се научихте, че фамилията на тази жена е ТИХАНОВСКАЯ а не ТИХАНОВСКА !!!! Има разлика, нали?
Бай Васо Сърбеца

2020.08.23 | 08:11

1
Да ви акам на маските уроди

Добави коментар

Водещи новини