Президентът Лукашенко: Повечето протестиращи в Беларус са криминални елементи и безработни

Повечето протестиращи в Беларус са криминално проявени и безработни, заяви президентът Александър Лукашенко на съвещание на националния Съвет за сигурност, съобщи БТА.

"В основата на така наречените протестиращи са хора с криминално минало, които днес са безработни. Нямаш работа и си гуляеш по улиците и булевардите. Затова моля и предупреждавам всички: който не работи, да си намери работа", заяви Лукашенко.

Трета нощ на протести в Беларус срещу резултатите от президентските избори

Той добави, че всички безработни беларуси трябва да се предложи работа.

"Искам да предупреди някои наши меко казано обуржоазени граждани: да не дава Господ някой някому да дава фалшиви удостоверения за трудоустрояване. Всичко трябва да е честно и почтено", заявиш Лукашенко.

Неколкостотин девойки в бели дрехи и с бели рози се събраха в Минск в подкрепа на пострадалите при протестите. Преминаващите покрай тях шофьори ги поздравяваха с надуване на клаксони. Полицията помоли девойките да се разотидат, което те отначало направиха, но после отново се върнаха. Хванати за ръце, те скандираха: "Можем, вярваме, ще победим!"

На президентските избори в Беларус в неделя Лукашенко бе обявен за победител, но опозицията заяви, че резултатите са били фалшифицирани. При избухналите протести са арестувани хиляди души, а един протестиращ е загинал при опит да хвърли по полицаи взривно устройство, което избухнало в ръката му. В болници са приети над 200 души, които са пострадали при сблъсъците.

Коментари

 1. 2020.08.12 | 17:20
  Споко, чичо Лукас, и тук са криминални и безработни. То нормалните са на работа или на почивка, не на жълтите павета.
  1. 2020.08.12 | 17:28
   аре бягай, половината умишлено не работят при нас, борисов за какво мислиш бучи
 2. 2020.08.12 | 16:32
  Да, да показват бележката къде работят в полицията, и печата
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет