Светлана Тихановска към кметовете в Беларус: Организирайте протести

Организирайте протести, това е заявила кандидатката за президент на Беларус - Светлана Тихановска, написа газета.ру.

Основната съперника на президента на източноевропейската страна – Александър Лукашенко на вота в неделя се е обърнала към своите съграждани от Литва. Тя е предложила на ръководителите на органите на местната власт да организират мирни протестни акции и да ги оглавят.

По думите на Тихановска нейните съграждани не са искали да бъдат управлявани от настоящия държавен глава. "Никой не вярва в неговата "победа". Властта превърна нашия мирен протест срещу резултатите от така наречените избори в кървава баня", е казала още тя.

Тихановска е избягала в членката на Европейския съюз след като Централната избирателна комисия (ЦИК) е съобщила първоначалните резултати от вота за държавен глава, провел се на 9 август.

Днес ЦИК е обявила окончателните резултати. Те отново са потвърдили победата на Лукашенко с над 80 на сто от действителните гласове.

Лукашенко: Жив съм!

Коментари

 1. 2020.08.15 | 10:46
  Още една неуспяла гуидовица
 2. 2020.08.14 | 16:36
  Абсолютен майдан! Започна малко по малко да се нормализира обстановката, започнаха да освобождават арестуваните, дори се извиниха официално на погрешка пострадалите, тази пак започва да ръчка. Така е и у нас, има намеса отвън, толкова ли не го разбират? Това са интереси на определена група хора и определено не е в полза на обикновените хора!
 3. 2020.08.14 | 15:42
  тая мяза на кеч борец
  1. 2020.08.14 | 15:50
   mqsa na maika ti
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет