Руска депутатка: Беларус прекърши гръбнака на либералните ценности

  • 11 август 2020 13:46

  • 620
  • 3
Руска депутатка: Беларус прекърши гръбнака на либералните ценности
© Getty (архив)

Президентските избори в Беларус прекършиха гръбнака на либералните ценности, това е заявила руска депутатка, предаде нюзру.

Представителката на Комунистическата партия на Руската федерация Вера Ганзя в Държавната дума (долната камара на органа на законодателната власт в Москва) е поздравила гражданите на източноевропейската държава с преизбирането на Александър Лукашенко.

"Хората дадоха своята ясна подкрепа за своя лидер. Те категорично заявиха, че искат да запазят своята социална и справедлива държава. На 9 август 2020 г. избирателите проявиха здрав разум с волеизявлението си прекършиха гръбнака на така наречените либерални ценности. Резултатите от президентския вот ме изпълват с чувство на радост", е посочила още парламентаристката от руския Далечен изток.

Според официалните данни на Централната избирателна комисия в Минск Лукашенко (на власт от 1994 г.) е получил над 80 процента от действителните гласове. След обявяването на първите резултати в столицата на Беларус и други градове са започнали протести, прераснали в батални сцени.

Кървави сблъсъци в Беларус при протестите след изборите

Според члена на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Олег Мелниченко протестите са били организирани от враждебни на Беларус държави. "Някои наши колеги от Западна Европа често използват такива техники, за да дестабилизират независими държави. Смятам, че и САЩ имат пръст в организирането на така нареченото недоволство", е заявил той.

Междувременно, вътрешното министерство в Минск е разпространило данни за човека, загинал по време на демонстрациите.

Според силовото ведомство ставало е дума за мъж, излежал присъда за убийство. Той е загинал при неуспешен опит да хвърли самоделно взривно устройство по служители на реда, които са охранявали протестна акция в нощта на 9 срещу 10 август.

Беларус: Смърт и свирен мач

Последвайте канала на

Валери Зайцев
620 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.08.11 | 18:35

1
Тъпа, по-тъпа, най-тъпа. Друго определение за нея няма. Не знае какво означава ЛЕЙБЪРИЗЪМ, а е депутат. Пази боже сляпо да прогледа.
Чичко Сорос

2020.08.12 | 17:09

3
Много си тъп Саше. Уникално тъп. Не правиш разлика между либерал и лейбърист.
Бат САЛИ

2020.08.12 | 05:32

2
А ти знаеш ли, НАЛЪМ

Добави коментар

Водещи новини