Лукашенко смята Путин за свой по-голям брат, който трябва да помага

Беларуският президент Александър Лукашенко нарече руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През свой "по-голям брат" в интервю пред украинския журналист Дмитро Гордон, предаде ТАСС.

"Смятам Владимир Владимирович за свой по-голям брат . . . Но не в смисъл, че ти си старши, а ние тук сме младши. Не. Ти наистина си по-голям брат по възраст и (политическа) тежест. По-големият брат трябва да помага, да подкрепя, да подсказва. Не да слага препънки, а да подкрепя", каза Лукашенко в интервюто, дадено преди президентските избори в Беларус на 9 август.

Той призна, че в отношенията му с Путин определено има напрежение, и добави, че никога не е бил подлаган на натиск от руския президент. Лукашенко каза, че не вижда заплаха в съществуващите руски бази в Беларус.

Според него Путин няма да остане на поста до 2036 г., тъй като не възнамерява да се държи за властта до края. Лукашенко заяви, че не се представя на друга длъжност освен като президент. Той смята, че не е възможно обединение между Русия и Беларус.

Президентът на Беларус: Арестувахме граждани на САЩ

Лукашенко каза, че никога няма да избяга от родината си, защото смята това за неправилно и понеже няма пари. Според него Украйна "безхаберно и глупаво" е предала Крим, а през 2014 г. в Киев е бил извършен преврат.

По думите му Украйна никога няма да бъде нападната с войски от територията на Беларус. Той заяви, че Украйна, Русия и Беларус са братски страни, които трябва да уреждат всичките си разногласия и да бъдат заедно, отбелязва БТА

Коментари

  1. 2020.08.07 | 08:56
    Путин е по-голям брат и на Бойко, затова мутрите тайно плюят САЩ и си просят шамара.
  2. 2020.08.07 | 08:39
    a нащия голям брат фащ само бхк и америка за българия захранва. като основната им цел на терен е деградация, деградаци, деградация, депопулация.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет