Освободени са всички заложници в Луцк, похитителят е арестуван

  • 22 юли 2020 06:38

  • 1300
  • 0
Освободени са всички заложници в Луцк, похитителят е арестуван
© Getty Images

Освободени са всички пътници на автобус, които бяха взети за заложници от въоръжен мъж в Луцк, в западната част на Украйна, предадоха БТА и Франс прес.

"Всички заложници са освободени", каза във "Фейсбук" заместник-министърът на вътрешните работи Антон Гераченко.

Украинските власти съобщиха първоначално за двайсетина пътници, взети за заложници. Но Службата за сигурност на Украйна уточни след операцията по освобождаването им, че те са били 16.

Нападателят пусна първо трима заложници - възрастна жена, юноша и бременна млада жена. След това са освободени останалите 13 души при операция на специалните сили и на полицията, се казва в комюнике на Службата за сигурност на Украйна.

Похитителят се е предал на полицията. "Мъжът, който взе заложници в автобус в Луцк, бе арестуван", каза министерството на вътрешните работи в "Телеграм".

Терористът в украинския град Луцк освободи трима заложници

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога изпълни по-рано искане на похитителя и публикува видео, в което призова хората да гледат документалния филм от 2005 г. "Земляни", предаде ДПА.

В него се разглежда експлоатацията на животни за домашни любимци, за научни изследвания, за производство на дрехи и за храна.

"Всеки трябва да гледа филма от 2005 г. "Земляни", каза Зеленски в шестсекундното видео, качено в социалната мрежа "Фейсбук".

Според информация в медии мъжът е два пъти осъждан и е автор на онлайн книга на име "Философия на престъпник".

Той е с психически отклонения, съобщи на брифинг след спецоперацията министърът на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

Мъж взе заложници в автобус в Украйна

Последвайте канала на

Novini.bg
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини