Депортират 88 чужденци от Москва за нарушение на карантината във връзка с коронавируса

От Москва ще бъдат депортирани 88 чужденци за нарушаване на режима на изолация във връзка с коронавируса, съобщи заместник-кметът на руската столица по социалното развитие Анастасия Ракова, цитирана от РИА Новости.

"Всеки ден се извършва обход по местата на масово посещаване и местоживеене на граждани на Китай, а също и на руски граждани и граждани на други страни, пристигнали от Китай в Москва преди въвеждането на строг контрол по границите. Служители на полицията извършват проверки в хотели, общежития, частни квартири, а също в метрото и обществения транспорт", поясни тя.

СЗО повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

От 24 януари досега в Москва са хоспитализирани над 200 души с признаци на остри респираторни вирусни инфекции, намиращи се в инкубационен период за коронавируса. От тях 145 вече са изписани. Ракова отбеляза, че не са регистрирани случаи на новата короновирусна инфекция в Москва, предава БТА.

"Към 27 февруари в наблюдателния център "Царицино" се намират 80 души, на които е предписано да спазват режим на изолация в съответствие с постановлението на главния държавен санитарен лекар", посочи Ракова.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет