Помпейо предложи на Зеленски помощ при разследването на катастрофата на украинския самолет

  • 10 януари 2020 17:35

  • 434
  • 2
Помпейо предложи на Зеленски помощ при разследването на катастрофата на украинския самолет
© Getty Images/Guliver (архив)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо предложи днес на президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога американска помощ при разследването на катастрофата на украинския самолет в Иран, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Помпейо каза в Туитър, че е изразил пред Зеленски съболезнования заради загиналите при катастрофата хора. "Ние заставаме до Украйна и сме готови да предложим нашата помощ и подкрепа във воденото разследване", обяви държавният секретар на САЩ.

При катастрофата на "Боинг 737-800" загинаха всички 176 души на борда, сред които десетки иранци и канадци. Представители на западни страни казаха, че самолетът може да е бил свален от ракета - нещо, което Иран отрича.

По-рано днес украинският министър на външните работи Вадим Пристайко каза, че САЩ са предоставили на президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога важна информация за самолетната катастрофа. Пристайко и Зеленски са се срещнали с американски представители, за да получат данните, които ще бъдат обработени от експерти.

Украинският президент получил данни от САЩ за самолетната катастрофа в Иран

Украинският президент потвърди, че е получил от Съединените щати важна информация във връзка с разследването на причините за падането на самолета. Зеленски благодари на правителството на САЩ, а също и на американския народ за изразените съболезнования и за ценната подкрепа при разследването на самолетната катастрофа.

Канцеларията на Зеленски съобщи, че Помпейо ще посети Украйна в края на месеца. Първоначално планирана за 3 януари, визитата бе отложена заради ескалацията на напрежението между САЩ и Иран.

Последвайте канала на

Novini.bg
434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.10 | 19:49

2

Помощта ще се състои в това да покажат на експертната група как да фалшифицират информацията от черната кутия.

холивуд

2020.01.10 | 18:04

1

предложил му е помощ, за да го запознае с какъв сценарий да мине разследването

Добави коментар

Водещи новини