Украинският президент получил данни от САЩ за самолетната катастрофа в Иран

  • 10 януари 2020 14:57

  • 1152
  • 1
Украинският президент получил данни от САЩ за самолетната катастрофа в Иран
© Getty Images/Guliver

САЩ са предоставили на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога важни данни за катастрофата на украинския пътнически самолет в Иран, съобщи украинският външен министър в Туитър, цитиран от Ройтерс.

Зеленски и външният министър Вадим Пристайко са се срещнали с американски представители, за да получат данните, които ще бъдат обработени от експерти, посочи Пристайко, без да навлиза в подробности за естеството на данните и какво показват.

Преди това украинският президент заяви, че възможността ракета да е свалила самолета не е изключена, но все още не е потвърдена.

Ето кои държави ще се включат в разследването на самолетната катастрофа в Техеран

Срещата днес с американските представители, за която споменава Пристайко, е била с ръководителя на посолството на САЩ в Украйна Кристина Квин, се уточнява в същото съобщение на украинския външен министър в Туитър, цитирано от ТАСС. По-късно днес Пристайко ще разговаря по телефона с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо.

Американски, канадски и френски представители ще заминат за Техеран, за да участват в срещи във връзка с оглавяваното от Иран разследване на инцидента с украинския самолет, съобщиха днес ирански държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Според Канада и други страни самолетът е бил свален от иранска ракета, вероятно по грешка.

Техеран отрече самолетът да е бил удрян от ракета.

Зеленски и Рохани обсъдиха разследването на авиокатастрофата в Иран

Последвайте канала на

Novini.bg
1152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
toq baq lapa na negrite huq

2020.01.10 | 15:14

1

mnogo qsno nali lapa huq na trump
sig i na negara obama lapa

Добави коментар

Водещи новини