Сергей Лавров: Иранското ядрено споразумение е в опасност

Иранското ядрено споразумение е в опасност от разпадане заради позицията на САЩ и европейските участници в него, заяви днес руският министър на външните работи Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, цитиран от ТАСС. Той каза това след среща в Москва с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Лавров е споделил със Зариф за усилията, които Русия полага за съхраняване на ядреното споразумение. Със съжаление отбелязваме непоследователността на нашите партньори от Европейския съюз, които не изпълняват всичките си задължения по споразумението, подчерта той.

Иран кани съседите си да участват в морски учения с Русия и Китай

Лавров съобщи, че догодина ще посети Иран по покана на Зариф. "Моят приятел и колега ме покани да посетя Техеран догодина. С удоволствие ще се възползвам от тази покана", каза руският външен министър.

Лавров засегна и либийския въпрос. Идеята за зона, забранена за полети, над Либия навява асоциации с авиоударите на НАТО по либийската територия през 2011 г., каза той.

По-рано италианският премиер Джузепе Конте заяви, че създаването на такава зона може да допринесе за прекратяване на огъня в Либия.

Иран подписа с Русия и Китай меморандуми за разбирателство в областта на морската отбрана

Коментари

  1. 2019.12.30 | 14:44

    Цървули!!!Страх тресе Кремълският Змиярник!!!Велика Америка изгуби интерес към някакви споразумения,които разни фалирали диктатури като Рускенефа и Иран не спазват!!!Идва краят на "игричките" на Плешивото Кремълско Запъртъче и неговите лакеи!!!СССРРРРР!!!Ура и Слава!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет