Вандали написаха "Т-34" със спрей върху бяла мечка

  • 03 декември 2019 19:19

  • 2402
  • 3
© Pixabay

Полярна мечка е била надраскана от неизвестни вандали, вероятно с черен спрей, като върху нея е изписано „Т-34“, според видеокадри, разпространени в социалните мрежи в русия.

В момента тече разследване, за да се установи къде точно в арктична Русия е заснето видеото, предава британската медия BBC.

Т-34 е руски основен боен танк, който изиграва важна роля в победата на СССР над Германия във Втората световна война.

Видеото е било разпространено във фейсбук от Сергей Каври, член на „Международния фонд за дивата природа“ (WWF) и по-късно разпространено в интернет.

Каври заяви, че видеото е било разпространено от местни жители на руския североизточен Чукотски автономен регион, а учените, които работят и наблюдават местната фауна не може да са извършили подобно нещо, съобщи Фокус.

Полицията спаси мечка, заклещила се в контейнер за боклук

„Не знам детайлите за това в кой регион, град или район е било направено (видеото - бел.ред.)“, каза той.

Учен от Института за биологичните проблеми на севера, Анатоли Кочнев каза, че е малко вероятно мечката да е била боядисана по този начин, ако не е била упоена преди това.

Той добави, че написаното е много симетрично и няма как мечката да е можела да се движи по време на вандалския акт.

Кочнев каза, че инцидентът може да се е случил в отдалечения руски регион Новая Земля, където по-рано екип от специалисти се наложи да упои бяла мечка, която е влизала в населени места в района.

Кочнев добави, че може да отнеме седмици докато боята се измие от мечката и може да й причини проблеми, тъй като животното разчита на своя бял „камуфлаж“, за да ловува в снега.

В руските медии се спекулира, че този акт е свързан с общественото недоволство в северните части на Русия, в които хората са гневни, че се допуска бели мечки да идват толкова близо до населените места.

През февруари 2019 г. беше обявено извънредно положение в региона на Новая Земля, тъй като десетки бели мечки се появиха в много градове и села. Тогава се появиха и видеоклипове, които показваха как животните се разхождат и разглеждат сгради в населени места в арктична Русия.

Novini.bg
2402 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Един

2019.12.04 | 06:53

3

Нищо й няма на мечката стига сте ревали. И не й трябва камуфлаж за да ловува. Това са пълни глупости.

sivo iz4adie na amerikancite e bilo

2019.12.03 | 23:48

2

i az tova vikam sig e bil nekoq sivo iz4adie ot amerika

Мая

2019.12.03 | 21:34

1

Който го е сторил е комплексар ! Проклет да е !

Добави коментар

Водещи новини