Няма нито един опозиционер в долната камара на беларуския парламент

  • 18 ноември 2019 09:13

  • 241
  • 0
Няма нито един опозиционер в долната камара на беларуския парламент
16 19дни
© Getty (архив)

Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в състава на долната камара на парламента, излъчен на изборите вчера, предадоха световните агенции, като се позоваха на предварителни данни, публикувани в сайта на Централната избирателна комисия.

На сайта са качени имената на избраните депутати и тяхната политическа принадлежност. Всички те са от партии и организации, подкрепящи властта.

Опозицията в Беларус отправи критики заради големи нарушения на днешните парламентарни избори

Вчера жителите на Беларус избираха 110 депутати в долната парламентарна камара. За местата претендираха над 500 кандидати. Избирателната активност беше 77,22 процента, което е с 3 процента повече отколкото на изборите през 2016 г.

Членовете на долната камара се избират по мажоритарната система.

Изборите бяха наблюдавани от 400 наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, както и от наблюдатели на Общността на независимите държави (ОНД). Тези от ОССЕ ще обявят заключенията си по-късно днес. Представителите на ОНД вече казаха, че не е имало нередности.

Още вчера обаче опозицията, която имаше двама депутати в досегашния парламент, заяви, че на изборите е имало масови измами. Двама досегашни депутати, както и други опозиционни лидери не бяха допуснати да се кандидатират за новия парламент.

Последвайте канала на

БТА
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини