Сергей Лавров: Твърдението, че Русия стои зад скандала Тръмп-Зеленски е параноя

  • 28 септември 2019 07:13

  • 1709
  • 8
Сергей Лавров: Твърдението, че Русия стои зад скандала Тръмп-Зеленски е параноя
© Getty (архив)

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че полемиката около телефонния разговор между американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и украинския му колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е прекомерна, и отрече страната му да е замесена в случая, предаде Ройтерс.

"Това е параноя", каза Лавров на пресконференция в централата на ООН в Ню Йорк по повод твърдението на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, че Русия стои скандала. В интервю вчера Пелоси спомена за възможна руска роля в аферата. "Между другото, аз мисля, че Русия има пръст в това", заяви тя пред телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Лавров призова САЩ да не публикуват стенограмите на телефонните разговори на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския с руския му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. "Майка ми, когато ме отгледа, ме научи, че е неуместно да чета писмата на другите, които не са адресирани до мен", каза той.

Руският външен министър разкритикува остро публикуването на стенограмата на разговора Тръмп-Зеленски, като се аргументира, че на такова високо равнище е необходима известна степен на поверителност.

По-рано, в речта си на годишната сесия на Общото събрание на ООН, Лавров разкритикува остро Запада. "За Запада е трудно да приеме, че неговата вековна доминация в световните дела отслабва", заяви руският външен министър. Той обвини водещите западни страни, че се опитват да възпрепятстват развитието на един полицентричен свят и да наложат на другите стандарти на поведение, основани на тесногръдо западно тълкуване на либерализма.

Под "Запад" руските официални лица обикновено имат предвид САЩ и техните традиционни съюзници в Европа, отбелязва АП.

Лавров каза още, че западните страни, че манипулират своите граждани, разпространяват фалшива информация и не позволяват на журналистите да си вършат работата - все обвинения, които Западът отдавна отправя срещу Русия, а преди това - и срещу Съветския съюз.

Последвайте канала на

БТА
1709 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.09.28 | 16:36

6

В кремълския змиярник май по-сериозно ги тресе параноята!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.09.29 | 09:12

8

Ватенко проста, това, че си ''обиколил'' Европа из задните улички не означава че си я разгледал лъжецо!
Отиди да видиш какво е тогава в рускенефа и тогава прави сравнения , говориш за ислямисти? В рускенефа живеят над 30% мюсюлмани, говориш за смрад, отиди да видиш смрадта в рускенефа, тогава прави сравнения ГЛУПЕНДЕР

2019.09.28 | 21:58

7

обикалям европа от 30.години,пълна смрад,фалш,лицемерие,ислямизиране и африказиране,за запада и сащ неми говори!!!!!,в момента наи голямата диктатура е точно в тези държави,да го знаете лизачи и мътливи предатели.!!!!!

2019.09.28 | 10:45

3

Про руски сапаратисти има май на всякъде в Европа, много пропаднала зган

Остап Бендер

2019.09.28 | 13:59

5

Размърдай птичия си мозъки се погледни в огледалото-виждаш сганта,нали?

Уча се !

2019.09.28 | 07:57

1

Е.....тука вече, със Съветския съюз, удари "джакпота" !

Таман се чудех, дали да не повярвам и
"товариш" Лавров ме спаси от излишното напрягане !

И още нещо !

Едно е да не отваряш личнатана кореспонденция на обикновените хора, съвсем друго е кореспонденцията между държавни глави !

Те са там, за да работят в полза на държавите си, а не да крият, какво вършат !

И това, техните народи го знаят, няма нужда Лавров да им показва "правилния път", към диктатура !

Остап Бендер

2019.09.28 | 13:42

4

На калпавия х..й все Путин им е виновен.Или пък Моника Люински.

Нямa kakвo дa ни бaлaмocвaш, чe ce yчиш!

2019.09.28 | 10:00

2

Ти cи зaвъpшeн и oтявлeн пeдepacт! Вcичko, koeтo нe ви xapecвa и нe e пo cвиpkaтa ви e диkтaтypa! Бeз koмeнтap! Русия не се кланя и не кляка!

Добави коментар

Водещи новини