Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна

  • 07 септември 2019 12:57

  • 699
  • 3
Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна
© gettyimages (архив)

Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на очевидци и на адвоката на един от задържаните украински моряци.

Адвокат Сергей Бадамшин каза, че задържаните моряци се намират на московското летище "Внуково". Друг адвокат на моряците - Николай Полозов, цитиран от АФП - потвърди, че сред хората, които предстои да бъдат разменени, са 24-та украински моряци. "По моя информация те са се качили в автобуси, и 24-та", каза през АФП Полозов, уточнявайки, че се очаква те да пристигнат в Украйна в близките часове. Адвокатът на украинският режисьор Олег Сенцов каза, че групата включва и Сенцов.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които се вижда как два автобуса със затъмнени стъкла и полицейски ескорт тръгват от московския затвор "Лефортово". Според телевизията това е началото на размяната на задържани между Русия и Украйна. Освободеният от ареста в края на август главен редактор на "РИА Новости Украйна" Кирил Вишински всеки момент ще излети от Киев за Москва, каза за ТАСС генералният директор на телевизия "Россия сегодня" Дмитрий Кисельов.

Самолет Ту-204 на специалния летателен отряд "Россия" кацна на летището в Киев, каза за ТАСС източник от силовите структури. "Ту-204 се приземи в Бориспол. С него за Русия ще отпътуват руските граждани, които са част от размяната. Те ще се качат в самолета съвсем скоро", каза той. Самолетът ще се приземи на московското летище "Внуково-2". Сега на летище "Внуково" групата украински граждани очакват отпътуването си за Киев с украински специален самолет, който е готов на пистата.

Последвайте канала на

БТА
699 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
болшевишки лозунг

2019.09.07 | 13:43

1

Руските шпионски мърши са най-скъпите шпионски мърши на света .

2019.09.08 | 11:24

3

ЗА ТОВА ПЪК КРАВЕШКИТЕ ТРОЛОВЕ СА НАЙ-ЕВТИНИТЕ НА СВЕТА.

2019.09.07 | 13:45

2

нещо като цвета караянчева и Цветан Цветанов

Добави коментар

Водещи новини