Русия ограничи доставките на свинско от България заради АЧС

Руската федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол Росселхознадзор е ограничила от 9 август доставките в Русия на живи прасета и свинско месо от България и Словакия заради болестта африканска чума по свинете (АЧС), предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Ограниченията са временни. Ограниченията за доставката не засягат някои продукти, които са преминали обработка по технология, гарантираща унищожаването на вируса на АЧС. Росселхознадзор също така въведе временни ограничения за транзит на територията на Русия на свине от двете държави.

Коментари

 1. 2019.08.15 | 23:31

  Нещо намирисва на заучен политически номер тва с чумата.Да се унищожават всички здрави прасета нещо намирисва тая работа.Болните да но защо и здравите!?

 2. 2019.08.15 | 23:26

  То добре че не са отрязали савсем вноса от Булгаристан на месо и мест.продукти че тогава пари няма да има вообще,и безработицата ще набъбне.Сега докато изпапът месото от фризерите и хлаилните камери цели халета ще изянат няколко месеца на боксир а после. То за създаване на свинеферма с хиляди прасенца отнема доста години.

 3. 2019.08.15 | 23:06

  То от тех тръгна чумата.

 4. 2019.08.15 | 21:37

  БАЛ СЪМ ИМ МАЙКАТА

 5. 2019.08.15 | 20:53

  Руслямисти, къде са сега смешните ви приказки, от рода на '' в България няма африканска чума, ';' води се геноцид над българите,, '' исакт да ни уморят'' ЕС е зло '' хахахахах

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет