Кремъл: Владимир Путин бе информиран за трагедията с подводничарите незабавно

  • 03 юли 2019 12:26

  • 1218
  • 0
Кремъл: Владимир Путин бе информиран за трагедията с подводничарите незабавно
© Getty (архив)

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е бил информиран незабавно за трагедията край град Северноморск незабавно, предаде РИА Новости.

Днес прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков е заявил, че държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната е получил данните на смъртта на четиринадесетте подводничари броени минути след инцидента в пристанището в Мурманска област. "Не сме взимали решение дали да бъде обявяван национален траур. По този въпрос може да питате местните власти", посочил е още говорителят на руския президент.

Днес министерството на отбраната в Москва е разпространило информация за самоличността на жертвите на пожара. Сред загиналите във водите на Баренцево море е имало и двама носители на званието Герой на Руската федерация. От силовото министерство също са съобщили че в пограничния с Норвегия град е пристигнал и министърът на отбраната Сергей Шойгу, който е бил изпратен от Путин.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини