Сергей Лавров пред Марк Помпейо: Време е да работим конструктивно

  • 14 май 2019 16:17

  • 1132
  • 2
Сергей Лавров пред Марк Помпейо: Време е да работим конструктивно
© Getty (архив)

Руският външен министър Сергей Лавров заяви пред държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, че е време САЩ и Русия да намерят нов конструктивен начин да работят заедно, предаде Ройтерс.

Преди преговорите с Помпейо в Сочи Лавров заяви, че във връзките между двете страни има много подозрения, но той се надява на конструктивен диалог. "Време е да започнем да изграждаме нов модел на взаимно възприятие. Ние сме готови за това", заяви в началото на преговорите. Според руския външен министър са необходими по-отговорни отношения, за да се излезе от сегашната "печална ситуация". Лавров изрази надежда, че на днешната среща ще бъдат изработени "конкретни предложения за извеждане на руско-американските отношения от сегашното печално състояние, в което те се оказаха по силата на различни обективни и субективни причини", предаде ТАСС. "Разбираме, че и от двете страни са се натрупали немалко подозрения и предубеждения. Не печелим нищо от това", подчерта Лавров, предупреждавайки, че това само увеличава рисковете за сигурността на двете страни и предизвиква тревога в цялата международна общност.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е решен да подобри напрегнатите отношения между Москва и Вашингтон, увери Помпейо, цитиран от АФП. "Днес съм тук, защото президентът Тръмп е решен да подобри тези отношения", подчерта той. Двете страни може да не са съгласни по всички въпроси, но има възможност за сътрудничество, особено по въпросите на борбата с тероризма и неразпространението на ядрени оръжия, добави държавният секретар на САЩ.

Последвайте канала на

БТА
1132 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2019.05.14 | 18:52

2

Лавров когато върнете Крим тогава щее всичко наред.Нищо няма да получите,това щесе опита гн Тръмп да постигне.Нито пък щеви смекчи надървеният мерак за премахване на санкциите.Тръмп работи с умът си не като вас първо белята сторите и после започвате дае оправите.Ако мине мине.

2019.05.14 | 16:53

1

ВРЕМЕ Е ДА СИ СЪБИРАТЕ ХИБРИДНИТЕ ТРАВЕСТИТИ ОТ ЕВРОПА И САЩ И ДА СИ ГИ ДИСЛОЦИРАТЕ В МОСКВА

Добави коментар

Водещи новини