Владимир Путин: Казармата ще отиде в историята

Задължителната военна служба рано или късно ще отиде в историята, каза руският президент и върховен главнокомандващ Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, предаде РИА Новости.

Стопанинът на Кремъл се е срещнал днес  с работници и служители в предприятие от военнопромишления комплекс край Москва. "Казармата бавно и полека отива в историята", е посочил той. Путин обаче е отбелязал, че преминаването от наборна към професионална армия ще отнеме време и средства.

По-рано началникът на мобилизационното управление на Генералния щаб на руската армия генерал-лейтенант Евгений Бурдинский е заявил, че преминаването към изцяло професионална армия не би било целесъобразено.

Руската армия се комплектува и чрез наборна служба, и на професионален принцип. Гражданите на страната от мъжки пол, от 18 до 27 години, са задължени да отбият 12-месечна служба. Военното министерство в Москва също набира войници и офицери въз основа на трудовоправни отношения.

 

Коментари

  1. 2019.04.12 | 16:57

    предполагам имаш предвид сащ

  2. 2019.04.12 | 16:22

    Че ,вие без войни не може да живеете.!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет