Говорителят на Кремъл: Не знам да се преговаря за покупка на венецуелско злато от Русия 

  • 01 февруари 2019 13:48

  • 550
  • 3
Говорителят на Кремъл: Не знам да се преговаря за покупка на венецуелско злато от Русия 
© Getty Images/Guliver

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма данни, според които Венецуела смята да продаде на Русия част от своето злато, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Не знам да се преговаря по въпроса, нямам информация, каза пред журналисти прессекретарят на руския президент.

При всяко положение продажбата на злато е суверенно право на Венецуела, затова тук няма какво да се коментира, каза той. Песков отхвърли и възможността Русия да посредничи при продажбата на венецуелско злато на трети държави.

Венецуела ще продаде през следващите дни на Обединените арабски емирства 15 тона злато от трезора на централната си банка срещу евро в брой. Това съобщи запознат с плана висш представител, цитиран по-рано от Ройтерс, напомня ТАСС. 

Кремъл е готов да се запознае с послание от лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, ако то пристигне и когато пристигне, каза Песков. Той бе помолен от журналисти да коментира изявления на Гуайдо, че е пратил послания до Русия и Китай с обещанието при смяна на властта Каракас да се отнесе "отговорно" към дълговете на Венецуела. Гуайдо изтъкна също, че евентуална смяна на правителството във Венецуела ще е от полза за Русия и Китай - двата най-големи чуждестранни кредитора на страната. 

Говорителят на Кремъл напомни, че Русия не признава Гуайдо за президент на Венецуела и неин партньор в тази страна е държавният глава Николас Мадуро. Същевременно Русия разчита да продължи сътрудничеството с Каракас независимо как се развие политическата ситуация във Венецуела, посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
550 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.02.01 | 21:17

3

ФАЩ биха го откраднали, те не обичат да купуват..

2019.02.01 | 14:29

1

Що ли се правите на откачени, ватенки и ушанки? За целият свят е ясно, че Мадуро иска да открадне златото на собствената си вече окрадена държава от него и предишния диктатор Чавес! Вие окрадохте златото на България 1945 година, а сега Мадуро ще си купува убежище, ако се наложи да избяга! Диктаторите винаги се подкрепят, а народите страдат!

2019.02.01 | 21:16

2

Бегай бе, нещастник..!

Добави коментар

Водещи новини