Кремъл: Въвеждането на военно положение в Украйна крие риск от ескалация на конфликта в Донбас

  • 27 ноември 2018 14:17

  • 1085
  • 0
Кремъл: Въвеждането на военно положение в Украйна крие риск от ескалация на конфликта в Донбас
© Getty (архив)

Въвеждането на военно положение в гранични региони на Украйна крие риск от ескалация на конфликта в някои области от страната, особено в югоизточните (Донбас). Това мнение изрази говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на журналистически въпроси, предаде ТАСС.

Ситуацията в Керченския проток не изисква преки преговори между президентите на Русия и на Украйна - Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, смята прессекретарят на руския държавен глава. Той коментира предложението на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо двамата лидери да преговарят директно за уреждане на въпроса. "В най-близките дни позицията на президента Путин ще бъде огласена. Би било неправилно да се подценява значението и опасността от подобни провокации", добави Песков.

Русия задържа в неделя в Керченския проток край анексирания от Москва полуостров Крим три украински военни кораба и екипажите им с обвинение, че са навлезли неправомерно в руски териториални води. Руският външен министър Сергей Лавров нарече случая "провокация" на Киев.

Върховната рада утвърди снощи въвеждането на военно положение в граничните райони на Украйна за 30 дни от 28 ноември на фона на напрежението с Русия.

Последвайте канала на

БТА
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини