Владимир Путин оцени положително идеята на Еманюел Макрон за европейска армия

  • 11 ноември 2018 16:09

  • 4858
  • 2
Владимир Путин оцени положително идеята на Еманюел Макрон за европейска армия
© gettyimages

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 оцени положително идеята на френския държавен глава Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за създаване на европейска армия. Той заяви, че смята за естествено и разбираемо желанието на Европейския съюз да обезпечава собствената си сигурност, съобщава РИА Новости.

„Що се касае до алтернативните въоръжени сили, общоевропейските, това не е нова идея. Сега президентът Макрон я реанимира, но за това ми е говорил един от предишните президенти Жак Ширак, но тази идея е и от по-рано. По принцип Европа е мощно икономическо образувание, мощен икономически съюз и, като цяло, е напълно естествено, че те искат да са независими, самодостатъчни и суверенни в сферата на сигурността“, заяви Путин.

Руският лидер подчерта, че „като цяло този процес е положителен от гледна точка на укрепването на многополярността на света“. „В този смисъл позициите ни с Франция съвпадат“, добави Путин.

Във вторник Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на предложи да се създадат независими от САЩ „общоевропейски въоръжени сили“. Френският президент подчерта, че в момента Европа се сблъсква с множество опити за намеса във вътрешните демократически процеси и киберпространството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЯЯ

2018.11.12 | 08:24

2

Ами сега ?

sjjs

2018.11.11 | 17:56

1

Trqbva da ima evropeiska armiq i grani4en control. I evropa da pokaje sreden prast na NATO.

Добави коментар

Водещи новини