"Чистачи" са отровили Скрипал? (обновена)

  • 11 септември 2018 11:37

  • 6653
  • 4
"Чистачи" са отровили Скрипал? (обновена)
© Getty (архив)

"Чистачи" са извършили атентата срещу бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, написа британският в. Дейли мирър.

Лондонското издание цитира свои източници от службите на Обединеното кралство. Според информаторите на таблоида зад аферата Скрипал стои Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва. "Планът за отравянето на Скрипал е бил разработен от наследника на КГБ. За осъществяването му са били привлечени шестима души, които били организирани в специализирана група с кодово име "Чистачи". Каква е била целта на ФСС е ясна от името на групата", разказа още събеседникът на медията.

Британската полиция на 5 септември съобщи, че издирва руските граждани Александър Петров и Руслан Боширов във връзка с отравянето на двамата Скрипал, които бяха намерени в кома на 5 март 2018 г. в английския град Солсбъри.  Смята се, че Боширов и Петров са пристигнали на Острова в края в февруари и са напуснали страната в началото на март с туристически визи. Останалите четирима "Чистачи" са били с фалшиви паспорти на страна от Европейския съюз, посочи още Дейли мирър.

Друг британски вестник "Дейли експрес" написа как се е стигнало до разкриването на имената на Боширов и Петров. Според изданието вербуван от разузнаването на Лондон МI 6 руски дипломат, с кодово име Аполон, е предал информацията за двамата свои съграждани.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6653 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Сашо

2018.09.11 | 19:50

4
Аман от глупостите на англичаните. Защо не покажат Скрипал и дъщеря му да видим поне дали са живи или са ги убили те.
само питам

2018.09.11 | 12:55

3
Защо няма, нито един, автентичен видео материал с участието на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, след отравянето?
Липсата му, от своя страна, предполага друг въпрос:
От какво се страхува „великата британия“ – да не „лъснат белите конци“ ли?
асд

2018.09.11 | 12:40

1
ей тия няма да се спрат да ни занимават с простотиите си. изобщо не ме интересува, че отрепали някакъв боклук. всеки ден умират хиляди хора,а ме занимават с тоя боклук,. той поне да беше умрял.

2018.09.11 | 12:44

2
Кой пък го интересува, теб какво те интересува?

Добави коментар

Водещи новини