Американски сенатор предаде писмо от Тръмп за Путин

  • 08 август 2018 17:58

  • 2851
  • 0
Американски сенатор предаде писмо от Тръмп за Путин
© gettyimages

Американският сенатор от Републиканската партия Ранд Пол заяви днес, че при посещението си в Москва е предал писмо от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на руското правителство, суъобщава "Ройтерс".

"Имах честта да предам писмо от президента Тръмп на правителството на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Писмото подчертава важността на по-нататъшното сътрудничество в различни области, в това число борбата с тероризма, задълбочаването на диалога в законодателната сфера и възобновяването на културния обмен", написа днес сенаторът на страницата си в "Туитър".

По време на визитата си в Москва Пол покани във Вашингтон членове на комисията по външни работи към Съвета на федерацията, припомня БТА. Путин заяви на 27 юли, че е готов да се срещне отново с американския лидер както във Вашингтон, така и в Москва. На 16 юли в Хелзинки се проведе първата пълноформатна руско-американска среща на върха от избирането на Тръмп за президент през 2016 година. Дотогава двамата президенти разговаряха само в кулоарите на многостранни форуми.

Писмото на Тръмп до Путин е предадено на руската страна по дипломатически канали, но Кремъл още не се е запознал със съдържанието му, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Белият дом не е коментирал съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини