Тръмп призна, че синът му се е срещнал с руска адвокатка преди президентските избори през 2016 г.

  • 06 август 2018 06:50

  • 1559
  • 0
Тръмп призна, че синът му се е срещнал с руска адвокатка преди президентските избори през 2016 г.
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призна вчера, че синът му Доналд се е срещнал с руска адвокатка през юни 2016 г., за да получи информация за съперничката си Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 в президентските избори. Но президентът каза, че тази среща е била напълно законна, предаде Франс прес.

Той написа в Туитър: "Фалшивите новини съобщават чиста измислица - че съм притеснен от срещата, която чудесният ми син Доналд е имал в Тръмп тауър през юни 2016 г. Това беше среща за получаване на информация за опонентка, това е напълно законно и се прави постоянно в политиката. И не доведе до нищо. Аз не знаех за това", твърди президентът.

За първи път той определя толкова ясно темата на срещата между сина му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и руската адвокатка Наталия Веселницкая в Тръмп тауър в Манхатън, отбелязва АФП. На срещата са присъствали също зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборната му кампания Пол Манафорт. По-късно адвокатката отрече да е била свързана с Кремъл.

Откакто преди година медиите разкриха, че е имало такава среща, обкръжението на Тръмп предлагаше различни версии за нея, напомня АФП. Самият той твърдеше преди 13 месеца, че тя била посветена на осиновяването на руски деца.

Сега президентът изглежда променя своята версия, която е от ключово значение за разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
1559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини